כאשר לאימהות יש דיכאון אחרי לידה, הן עשויות לא להיקשר לתינוקות שלהן. אין טעם לדבר על ליבן והן גם לא יוכלו לשנות זאת בדרך כלל על ידי החלטה, שכנוע פנימי או רגשי אשמה. יש מקרים בהם הבחירה החופשית שלנו פשוט לא קיימת.
צפו כאן בהרצאה בנושא המדע מאחורי האהבה, שהתקיימה באירוע הקרנה של הסרט בספרייה העירונית נהריה, 18.1.2023
ואז נכנס המדע לתמונה: מציגים לאם תמונה של התינוק או התינוקת שלה. במקביל, מראים לה על מסך כיצד מגיב המוח שלה. לאט לאט, באמצעות אימון נוירו-פידבק, מאמנים את המוח שלה לנוע לכיוון התגובה הנוירולוגית המייצגת אהבה. היא רואה את האותות מהמוח שלה נודדים למקום הזה. וכך, כתוצאה של אימון מוחי, שאינו שונה עקרונית בהרבה מכפיפות בטן או שכיבות סמיכה, בלתי אנושי ככל שזה נשמע, מתעוררת האהבה לתינוק.
ומה עם זוגיות? האם הרומנטיקה נטולת החוקים, המשוחררת ממוסמכמות, חוצת הגבולות, הגזעים והיבשות אכן קיימת? - אנשים צעירים מתקוממים פעמים רבות כאשר הם שומעים ממבוגרים מנוסים (ועייפים) על הצורך בבחירה מושכלת של בן או בת הזוג, ברשימת פרמטרים ועל חשיבות הדמיון במעמד חברתי, תחומי ענין ודעה פוליטית, כמקדמים של יחסים זוגיים יציבים.
האם האהבה היא לא יותר מאוסף של נתוני בסיס אבולוציוניים, המבוססים על הערכת היכולת להיות פוריים ולפרנס?
ואיזה יעוד ממלאת הזוגיות כאשר המטרות הנ"ל הושגו? האם האהבה תמות? מה משקלה של המשיכה המינית באהבה והאם סופה לדעוך?
הסרט שובר מיתוסים אחדים ומחזק אחרים. הוא מבסס כל אחד מאלה באמצעות ניסויים ותצפיות. חלקם נוגעים ללב, אחרים מרתקים ומפתיעים.